Πώς να καθαρίσετε τη γυάλινη εστία της κουζίνας σας

  • Αρχική
  • Σπίτι
  • Πώς να καθαρίσετε τη γυάλινη εστία της κουζίνας σας

Κάντε την γυάλινη εστία της κουζίνας σας όσο πιο καθαρή γίνεται!

Οι γυάλινες εστίες είναι μια καλή και μοντέρνα προσθήκη σε κάθε κουζίνα. Είναι κομψές και εξοικονομούν και πολύτιμο χώρο. Που είναι λοιπόν το πρόβλημα; Είναι δύσκολο να διατηρηθεί αυτή η κομψή γυάλινη εστία καθαρή – ακόμη και η παραμικρή στάλα από το τηγάνι θα φαίνεται πολύ ευδιάκριτη χωρίς άμεσο καθάρισμα.

Μπορείτε να καθιερώσετε να ψεκάζετε με ένα διάλυμα καθαρισμού και να σκουπίζετε την εστία μετά από κάθε χρήση, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξουν στιγμές που θα αποφασίσετε να φάτε το φαγητό σας πριν την καθαρίσετε. Θα χρειαστεί λίγη προσπάθεια για να μάθετε πώς να καθαρίζετε τη γυάλινη εστία, αλλά θα μπορείτε να επαναφέρετε τη γυάλινη εστία σας σε μια ολοκαίνουργια λάμψη.

Μάθετε αυτήν την εξαιρετικά αποτελεσματική μέθοδο καθαρισμού της γυάλινης εστίας σας που είναι τόσο απλή όσο και οικονομική!

Πώς να καθαρίσετε τη γυάλινη εστία της κουζίνας σας

Υποσχεθήκαμε έναν οικονομικό και εύκολο τρόπο για να μάθετε πώς να καθαρίζετε τις γυάλινες εστίες, επομένως μείνετε μακριά από την αγορά προϊόντων καθαρισμού. Αντ’ αυτού, συγκεντρώστε μερικά κοινά είδη οικιακής χρήσης – αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τη γυάλινη εστία σας.

  1. Συλλέξτε τα υλικά καθαρισμού. Βρείτε μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι, καθώς αυτά τα δύο προϊόντα θα είναι τα κύρια καθαριστικά της εστίας σας. Αποκτήστε επίσης μερικά πανιά ή πετσέτες, ένα μπουκάλι ψεκασμού και μια βούρτσα για τρίψιμο.
  2. Σκουπίστε με ξύδι. Αφού βεβαιωθείτε ότι η εστία είναι κρύα, ψεκάστε τη γυάλινη επιφάνεια με λευκό ξύδι και σκουπίστε την με ένα πανί. Αυτό θα αφαιρέσει με επιτυχία τυχόν μεγάλα υπολείμματα επιφάνειας καθώς και θα απολιπάνει την επιφάνεια. Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε προϊόν καθαρισμού εδώ, αλλά το ξύδι είναι συνήθως το πιο διαθέσιμο.
  3. Ρίξτε μαγειρική σόδα. Αφού αφαιρέσετε το ξύδι από τη κουζίνα, καλύψτε όλη την επιφάνεια της εστίας άφθονα με μαγειρική σόδα. Αυτό θα σπάσει τη βρωμιά που έχει συσσωρευτεί στην επιφάνεια της κουζίνας σας και θα κάνει δυνατό το τρίψιμο χωρίς να χαράξει το γυαλί.
  4. Σκεπάζουμε με μια υγρή πετσέτα. Βρείτε μια πετσέτα αρκετά μεγάλη για να καλύψετε την εστία σας και βρέξτε την με ζεστό νερό. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε μια αρκετά μεγάλη πετσέτα, μπορείτε να συναρμολογήσετε μικρότερες. Αφήστε την πετσέτα πάνω από τη μαγειρική σόδα και την εστία για 15 λεπτά για να μουλιάσουν όλα.
  5. Τρίψιμο. Αφού περάσουν τα 15 λεπτά, χρησιμοποιήστε την ίδια πετσέτα για να τρίψετε με τη μαγειρική σόδα και να καθαρίσετε την εστία. Ξεπλένετε και στύβετε συχνά την πετσέτα σας και συνεχίζετε να τρίβετε μέχρι να φύγει όλη η μαγειρική σόδα από την επιφάνεια.
  6. Ξύστε με βούρτσα για τρίψιμο. Χρησιμοποιήστε τη βούρτσα καθαρισμού για να αφαιρέσετε τυχόν επίμονα υπολείμματα που είναι ακόμα κολλημένα στη γυάλινη εστία. Είναι σημαντικό να το κάνετε αυτό ενώ η εστία είναι ακόμα υγρή και να λειτουργείτε με ομοιόμορφη κίνηση, ώστε να μην γρατσουνίσετε το τζάμι.
  7. Τελειώστε ξανά με ξύδι. Όταν η εστία σας φαίνεται πολύ πιο καθαρή, γυαλίστε την άλλη μια φορά ψεκάζοντας ξύδι και τρίβοντας με ένα υγρό πανί. Καθαρίστε τα όλα με ένα στεγνό πανί για να γυαλίσει πραγματικά.

Επίλογος

Τώρα που ξέρετε πώς να καθαρίζετε τις γυάλινες εστίες, δεν φαίνεται πια πολύ δύσκολο. Χρησιμοποιώντας αυτήν την εύκολη μέθοδο, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε για λεκέδες και καμένα υπολείμματα που θα καταστρέψουν τη μοντέρνα και κομψή εμφάνιση της γυάλινης εστίας σας. Φροντίστε να την καθαρίζετε τακτικά ώστε να μπορείτε να μαγειρεύετε όσο το δυνατόν καλύτερα. Τώρα μάθατε πώς να καθαρίζετε τις γυάλινες εστίες, σας ευχαριστούμε για την ανάγνωση!

Previous Post