6 χρήσιμες συμβουλές για να ξοδεύετε λιγότερο χρόνο στις δουλειές του σπιτιού

  • Αρχική
  • Σπίτι
  • 6 χρήσιμες συμβουλές για να ξοδεύετε λιγότερο χρόνο στις δουλειές του σπιτιού

Για τους περισσότερους από εμάς, οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι και ότι πιο διασκεδαστικό, δεν θέλουμε πραγματικά να τις κάνουμε, αλλά ξέρουμε ότι πρέπει να γίνουν. Επίσης, χάνουμε πολύ περισσότερο χρόνο σε αυτό από ό,τι κανονικά θα έπρεπε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χρόνο στις δουλειές του σπιτιού:

1. Να είστε πιο αποτελεσματικοί

Η έλλειψη αποτελεσματικότητας είναι ένας από τους κύριους λόγους που ο καθαρισμός του σπιτιού μπορεί να διαρκέσει ώρες. Μη προσπαθείτε να κάνετε διαφορετικά πράγματα ταυτόχρονα. Εστιάστε σε αυτό που κάνετε και μόλις τελειώσετε με αυτό τότε προχωρήστε στα επόμενα!

2. Περιορίστε την αναβλητικότητα

Όσον αφορά τις δουλειές, η αναβλητικότητα είναι ο χειρότερος εχθρός! Όσο περισσότερο αφήνετε ένα χάος να μεγαλώνει, τόσο πιο δύσκολος θα είναι ο καθαρισμός του. Αυτό που μπορεί να ήταν μια δεκάλεπτη δουλειά, μπορεί έτσι πολύ εύκολα να μετατραπεί σε μια πολύωρη διαδικασία. Κάντε τακτική προσπάθεια για να διατηρείτε το περιβάλλον σας καθαρό.

3. Περιορίστε την ακαταστασία

Η ακαταστασία είναι απαίσια – και όσο περισσότερο υπάρχει, τόσο λιγότερο χαρούμενος θα είστε με το περιβάλλον σας. Ένα ακατάστατο δωμάτιο όχι μόνο έχει αρνητική επίδραση στην ψυχική σας ευεξία, αλλά είναι επίσης εξαιρετικά δύσκολο να καθαριστεί. Σκεφτείτε εάν υπάρχουν ή όχι σκουπίδια στο περιβάλλον σας από τα οποία μπορείτε να απαλλαγείτε και ξεφορτωθείτε τα. Μην κρατάτε απλώς το περιβάλλον σας καθαρό – κρατήστε το επίσης τακτοποιημένο. Όσο λιγότερη ακαταστασία έχετε, τόσο πιο εύκολο θα είναι να διατηρήσετε το σπίτι σας πεντακάθαρο.

4. Μην προσπαθείτε να κάνετε τα πάντα μόνοι σας

Αν δεν ζείτε μόνοι σας, οι δουλειές του σπιτιού δεν πρέπει να είναι δουλειά ενός ατόμου. Δεν είναι κακό να ζητάτε από τα μέλη της οικογένειάς σας ή τους συγκατοίκους σας να σας βοηθήσουν. Εκτός των άλλων, πρέπει να ζουν εκεί όπως εσείς. θα πρέπει και οι δύο να κάνετε μια προσπάθεια να διατηρήσετε το μέρος τακτοποιημένο.

5. Βάλτε πρόγραμμα

Ο καλύτερος τρόπος για να παρακινήσετε τον εαυτό σας να κρατήσει τα πράγματα καθαρά είναι να ορίσετε ένα πρόγραμμα. Καθιερώστε μια μέρα και ώρα κατά την οποία θα καθαρίσετε το μπάνιο, ή θα αναδιοργανώσετε τα ρούχα σας, θα σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα ή θα πάτε να αγοράσετε τα είδη καθαρισμού. Μην παρεκκλίνετε από εκείνη τη στιγμή, εκτός και αν πρέπει οπωσδήποτε.

6. Αλλάξτε τον τρόπο που βλέπετε τον καθαρισμό

Αυτό ακούγεται λίγο τρελό αλλά ίσως ξοδεύετε πάρα πολύ χρόνο καθαρίζοντας –και πολύ χρόνο αναβάλλοντάς το– επειδή έχετε λάθος αντιμετώπιση; Γιατί να μην προσπαθήσετε να το μετατρέψετε σε διαλογιστική άσκηση; Πιθανότατα ποτέ δεν θα φτάσετε στο σημείο να απολαμβάνετε να κάνετε δουλειές, αλλά τουλάχιστον θα νιώθετε ότι κάνετε κάτι άλλο με τον εαυτό σας αντί να σκουπίζετε ή να τρίβετε μια τουαλέτα.

Επίλογος

Είναι εξαιρετικά σπάνιο να συναντήσεις κάποιον που του αρέσουν πραγματικά οι δουλειές του σπιτιού. Δεν είμαστε καν σίγουροι ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Έχοντας αυτό κατά νου, θέλετε να αφιερώσετε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο για να το κάνετε. Πιθανότατα θα θεωρείτε πάντα τις μικροδουλειές ως αγγαρεία, αλλά εφόσον ακολουθείτε μερικές από τις συμβουλές που αναφέρονται εδώ, τουλάχιστον δεν θα νιώθετε ότι χάνετε τη ζωή σας ενώ τις κάνετε.

Ακόμα πιστεύετε ότι ο χρόνος σας δεν επαρκεί για τις δουλειές του σπιτιού;

Το Bubbles Cleaning Services είναι πάντα εδώ για εσάς! Έχουμε μια ολόκληρη και έμπειρη ομάδα επαγγελματιών έτοιμοι να κάνουν το σπίτι σας να φαίνεται πεντακάθαρο – άμεσα και χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψετε μια περιουσία! Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας!

Newer Post